Van OpenFietsMap naar Garmin Edge

Als je een Garmin Edge gebruikt dan kan je nu en dan een update van je fietskaarten overwegen. Je kan daarvoor de Garmin fietskaarten gebruiken. Een nadeel is dat die niet gratis zijn. De kaarten van OpenFietsMap zijn dat wel en ze zijn bovendien heel gedetailleerd. Hieronder wordt uitgelegd hoe je fietskaarten van OpenFietsMap op je Garmin Edge kan plaatsen. Jammer genoeg zijn deze kaarten enkel geschikt voor Garmin. Hopelijk heb je er iets aan!
>
Stap 1: Ga met je favoriete browser (Chrome, Edge, Safari, Firefox…) naar OpenFietsMap.
Stap 2: Klik op Downloads.
Stap 3: Selecteer de kaart die je op je Garmin Edge wil plaatsen, bijvoorbeeld Benelux.
Stap 4: Klik op OpenFietsMap.zip. Het bestand met de fietskaart wordt nu naar je standaard download-folder gekopieerd. Dit kan even duren.
Stap 5: Open je Windows Verkenner (in het Engels: File Explorer). Het bestand OpenFietsMap.zip kan je vinden in je standaard download-folder.
Stap 6: Dubbelklik op OpenFietsMap.zip. Een nieuw venster zal openen waarin je vier bestanden kan zien.
Stap 7: Sleep het bestand gmapsupp.img naar je standaard download-folder.
Stap 8: Geef dit bestand een andere naam, bijvoorbeeld gmapsupp-benelux.img.
Stap 9: Sluit je Garmin Edge aan op je computer/laptop.
Stap 10: Open je Windows Verkenner en ga naar je Garmin Edge drive.
Stap 11: Ga naar de folder Garmin.
Stap 12: Kopieer nu gmapsupp-benelux.img uit stap 8 naar de Garmin-folder uit stap 11.
Stap 13: Activeer de OpenFietsMap-kaart op je Garmin Edge. Hoe je dit doet hangt af van je Garmin gps. Voor de Garmin Edge 830 klik je op de drie horizontale streepjes onder Navigatie, vervolgens op Activiteitenprofielen, daarna op Race, dan op Navigatie, vervolgens op Kaart en tenslotte op Kaartinformatie. Alle kaarten die op je Garmin Edge beschikbaar zijn worden getoond. Schakel de OpenFietsMap-kaart in. De naam van de OpenFietsMap-kaart begint met OFM.
Stap 14: Je OpenFietsMap-kaart is nu beschikbaar op je gps.
Stap 15: Regelmatig is er een update van de OpenFietsMap-kaarten. Kijk daarom nu en dan na of een update van de OpenFietsMap-kaart op je gps nodig is, bijvoorbeeld om de drie tot zes maanden.